O klubu

Povijest Yacht Club Croatia

Osnivanje i rani počeci

Yacht Club Croatia (YCC) osnovan je 1987. godine od strane Veljka Barbieria, utemeljitelja ACI-ja (Adriatic Croatia International Club). Osnivanje kluba, bila je manifestacija Veljkove strasti prema jedrenju i pomorstvu, ali i njegove vizije da Hrvatska postane prepoznatljiva destinacija za sve ljubitelje jedrenja.

Organizacija regata

Jedan od najvažnijih trenutaka u povijesti kluba bio je organizacija ACI Match Race regate. Ta regata stekla je međunarodnu slavu i privukla je vrhunske jedriličare iz raznih dijelova svijeta. Osim toga, pod zastavom YCC-a plovio je i Maxi krstaš ACI No. 1, koji je ostvario izvanredne rezultate u nekoliko svjetskih regata, dodatno potvrdivši ugled kluba na globalnoj sceni.

Školovanje i talenti

YCC je uvijek imao fokus na edukaciju i razvoj mladih talenata. Kroz kontinuirane škole jedrenja koje klub organizira, mnoge generacije jedriličara su prošle kroz klub i stekle ne samo osnovna znanja o jedrenju, već i postale pravi majstori tog sporta. Rezultat ovog dugogodišnjeg rada su brojni državni i europski prvaci koji su svoje prve jedriličarske korake napravili upravo u YCC-u.

Legat i doprinos

Osim što je iznjedrio vrhunske sportaše, YCC je i kultivirao ljubav prema moru i jedrenju među lokalnom zajednicom i gostima. Klub je također poznat po svojim društvenim i ekološkim inicijativama koje promoviraju očuvanje Jadranskog mora i njegove prirodne ljepote.

Kroz više od tri desetljeća postojanja, Yacht Club Croatia se etablirao kao jedan od najeminentnijih jedriličarskih klubova u regiji i šire, a njegova zastava ponosno vijori na raznim svjetskim morima.

Yacht Club Croatia

Liburnijska cesta 7a, 51414 Ičići, jk.croatia.opatija@gmail.com, mob:+385 98 354 659

© 2023. All rights reserved.

Yacht Club Croatia

Liburnijska cesta 7a, 51414 Ičići

jk.croatia.opatija@gmail.com

mob:+385 98 354 659

© 2023. All rights reserved.

Yacht Club Croatia

Liburnijska cesta 7a, 51414 Ičići, jk.croatia.opatija@gmail.com, mob:+385 98 354 659

© 2023. All rights reserved.