Izvješće ACI Kup Optimist

utorak, 14. studenoga 2023.

Na ovogodišnjem ACI Kupu Optimist, okupilo se 58 jedriličara u klasi Optimist, a prvo mjesto nakon dva odjedrena plova pripalo je Borni Mohac (Val, Crikvenica). Drugo mjesto u ukupnom poretku, ujedno i najbolja djevojka, bila je Alexandra Ivanova (Opatija, Opatija), a treće mjesto pripalo je Juraju Lencoviću (JK Galeb, Kostrena). U klasi ILCA6 nastupilo je pet posada, a najbolji je bio Val Matulja (Istra, Lovran), drugi je bio njegov brat Mistral Matulja (Istra, Lovran), a treći Patrik Spišić (Jugo, Mali Lošinj). Maro Bratonja (Opatija, Opatija) slavio je u klasi ILCA4 u kojoj je nastupilo devet posada. Drugo mjesto pripalo je Karlu Ugrinu (Galeb, Kostrena), a treći je bio Niko Braut (Punat, Punat).

Prvoga dana regate, iako se izašlo na more, nije se jedrilo zbog nestabilnog vjetra po smjeru i jačini. Drugi dan regate obilježila su po dva plova za svaku klasu, na jutarnjoj tramontani. Posade su startale ispred grada Opatije već u 8:00. ujutro, a vjetar je puhao brzinom između 10 i 15 čvorova. Tramontana, poznata po svojim refulima, zahtijevala je od posada iznimnu vještinu u čitanju regatnog polja.

Zahvaljujemo svim sponzorima i donatorima, koji su omogućili odvijanje ove regate. U prvom redu to je ACI d.d., koji je ustupio prostor marine u Ičićima za prihvat jedriličara. Tu su zatim Turističke zajednice Ičića i Kvarnera, Sportski savez Grada Opatije, Zajednica sportova PGŽ, Radnik Opatija, Plodine d.d., Hermes d.o.o., Inter steel d.o.o., Zambelli brand design, Colak Franchise Consulting Group i Solbris d.o.o.

Zahvaljujemo i brojnim volonterima koji su, neki na kopnu, neki na moru, odradili savršen posao kako bi regata protekla po zacrtanome planu.

Yacht Club Croatia

Liburnijska cesta 7a, 51414 Ičići, jk.croatia.opatija@gmail.com, mob:+385 98 354 659

© 2023. All rights reserved.

Yacht Club Croatia

Liburnijska cesta 7a, 51414 Ičići, jk.croatia.opatija@gmail.com, mob:+385 98 354 659

© 2023. All rights reserved.

Yacht Club Croatia

Liburnijska cesta 7a, 51414 Ičići

jk.croatia.opatija@gmail.com

mob:+385 98 354 659

© 2023. All rights reserved.